RÓLUNK MONDTÁK

Referenciák

Nekünk teljesen más volt a beléd vetett bizalmunk a miatt, hogy magyarul beszélhettünk, öszintébbnek éltük meg. Köszönjük hogy kezdettől minden nagyon gördülékenyen ment és hogy segítettél akár hányszor elakadtunk. Végig azt éreztük, hogy fordulhatunk hozzád ha szükség van rá és ez nagyon megnyugtató tudat amikor egy idegen országban vagy. A munka és a család amit kaptunk nagyon ránk volt szabva, nagyon sokat kaptunk abból amiről álmodoztunk és rengeteg tapasztalatot nyertünk:) hála mindenért. Biztosan tudom, hogy sok ember élete változik általad pozitív irányba, örülök hogy mi is részesedtünk ebben.

Klaudia Nistor

Több mint 5 éve dolgozom az EurActionnel (és annak alapítójával és tulajdonosával, Kingával).

Nagyon ajánlom a Kinga/EurActions szolgáltatásait. Kinga, aki korábban au pairként dolgozott, jelenleg pedig kétgyermekes anya, első kézből ismeri a szülő-au pair kapcsolat mindkét oldalát. Ezért ő a tökéletes „párkereső”.

Az öt év alatt, amit együtt dolgoztunk, az EurAction segített megtalálnom a tökéletes kapcsolatot az au pair családdal. Mindig rendszeresen bejelentkezik és proaktívan észlel és kezel minden (esetleges) helyzetet. Nyitott és közvetlen stílusa, valamint mindig pozitív és konstruktív attitűdje hozzásegít minden érintett félnek elkerülni a félreértéseket, és világos, harmonikus feltételek mellett haladni.

Óriási hasznomra vált az ő érzékeny, találékony és vállalkozó szellemű hozzáállása azokhoz a helyzetekhez, amelyekkel az au pair keresése és/vagy kezelése során találkoztam, ami minden család életében fontos és kényes szempont. Köszi Kinga.

Andrea Den Haag-ból

Kedves Au pair-nek vágyók, Laura vagyok Budapestről.

Gondoltam itt az ideje, lassan 4 hónap után, hogy megosszam veletek tapasztalataim. Novemberben érkeztem meg Antwerpenbe (Belgium), ahova az EurAction és Márton Kinga segítségével sikerült eljutnom. Maximálisan elégedett vagyok a rendszerrel, amellyel dolgoznak, mind a megfelelő au pair-ek, mind amegfelelő családok megtalálásában, majd párosításukban. Teljesen felkészülve, biztonságban érezve magam indultam el utamra, mert tudtam, hogy bármilyen kérdésem vagy kérésem lesz időközben, Kinga ott áll majd mellettem és segítő kezet nyújt. Nagyon felkészült volt az első pillanattól kezdve és ez, azóta is töretlenül tart: tudja az ügyintézés menetét, ezek lebonyolítását, papírok beszerzését, jogi szabályokat, melyek számomra nagyon fontosak voltak.

Jelenleg 23 éves vagyok, és Magyarországon tanulok nemzetköziközszolgálati kapcsolatok szakon, első éves levelezős,mesterképzéses hallgatóként. Ahhoz, hogy a diplomát megszerezzem, 2 felsőfokú nyelvvizsgára van szükségem (angolból már meg van), most azért vagyok itt, hogy a francia is sikerüljön.Az országban egyébként is 3 nyelven folyik a kommunikáció,szóval nyelvtanulásra bőven van itt lehetőség.

A családdal sikerült megegyezni, hogy fél évet francia nyelviskolábajárhatok, amit januárban el is kezdtem az Antwerpeni Akadémián,egyetemi színvonalon. A másik félévben, pedig hollandot fogok tanulni, szóval, ha nagyon ügyes vagyok, akkor sikerülhet a francia felsőfok és mondjuk egy középfokú holland mellé.

Nagyon más itt az élet. A nyugalom fogalmát, már nagyon rég elfelejtettem a szótárban megnézni és itt újra megkereshettem.Természetesen egy gyermekre vigyázni az egyik legnagyobb felelősség, de emellett a legnagyobb örömforrások egyike. A család a legelső pillanattól kezdve kedves, segítőkész volt,tudták, hogy segíteni jöttem nekik és ezt, azóta sem felejtettékel meghálálni. Nagyon szoros kapcsolat alakult ki az anyuka és köztem, de ez lehet, hogy a személyiségemből is fakad, nem tudom. Teljesen egyetértünk a gyereknevelésben és mindent meg tudunkbeszélni egy kellemes tea mellett. Biztosítanak külön szobát,magánszférát és elegendő szabadidőt (minden hétvége), ezt itt nagyon tiszteletben tartják. Sose éreztem magam idegennek vagy kellemetlenül, mert itt annyira természetes, hogy egy au pair a család része.

Én vagyok Mare és Tzaar első au pair-e. Mare egy tündéri, 2 éves rosszcsont, Tzaar pedig a család és most már az én 9 éves kutyám. Nagyon vicces az élet velük,erről a képek is tanúskodnak majd. Ha őszinte akarok lenni, az eleje nagyon nehéz volt. Tudtam, hogy az lesz, de azt, hogy nekem is ennyire nehéz lesz, azt nem. Elég határozott, kitartó, ambiciózuslánynak tartom magam, de azt kell mondjam engem is megviselt. Távola családtól, a testvéreimtől, a szerelmemtől…

Egy hónap kellett ahhoz, hogy azt mondjam igen, én itt is itthon vagyok. Ha elmentem várost nézni vagy a tengerhez, vagy au pair találkozóra alig vártam, hogy „haza érjek”. Most azt mondom: ÉLETEM LEGJOBB DÖNTÉSE, HOGY ITT VAGYOK ÉS NEM ADTAM FEL.

Imádom acsaládot, a várost, az új élményeket, a francia nyelviskolát, a tanárt, a csoporttársakat, akikkel gyakorolhatom a nyelvet. Illetve most januárban sikerült egy kézilabda csapatot is találnom,akikhez járok edzésre és gyakorolhatom a franciát és formában tarthatom magam, mivel 10 éves korom óta kézilabdázom. Mostkezdtem el igazán fejlődni franciából, szóval remélem ténylegsikerül a célom, amiért jöttem.

A családom, a barátaimat,az otthonom egy percre sem felejtem el, csak elfogadtam, hogy most ez kell ahhoz, hogy fejlődni tudjak és szakmailag később megállhassam a helyem. Az élet úgy hozta, hogy nekem most itt kelllennem és hogy ezzel a családdal együtt kell ezeket az élményeketmegélnem. Nagyon hálás vagyok nekik, amiért támogatnak és segítenek mindenben, és ők nagyon hálásak nekem, hogy segíteknekik. Ez a kölcsönösség olvassza eggyé a családot és az aupair-t.

És nem utolsó sorban, hálás vagyok neked Kinga, hogy segítesz, hogy az álmom, a célom teljesülhessen. Jó tudni, hogy vannak még ilyen emberek, akik önzetlenül segítenek másoknak és összekötőkapocsként működnek. Nekem Te voltál a kulcs ehhez, ami mégkoránt sem fogja bezárni az ajtót…Minden most kezdődik el 🙂

Kedves Kinga! Borzasztóan hálás vagyok, amiért egy ilyen nagyszerű esélyt kaptam tőletek. Már egy jó ideje kerestem az ide vezető utat, mely rögösen, botladozva ide-oda vezetett, olykor rossz irányba húzott vagy éppen a ,mit tegyek’ gondolkozás fogságába ejtett. Amint felvettem veled a kapcsolatot a szemem felcsillant és tudtam, hogy ez már az egyenes lesz, azonban még egy két hivatalos procedúra erejéig meg kell állni, egy kis időre. Megérte. De még mennyire. Egyszerűen nem lehet szavakban önteni azokat az örömteli, lelkes pillanatokat, amiket nap mint nap kapok a jelenlegi környezetemtől. Képesek elfelejtetni velem minden olyan keserűséget, amit korábban különböző nemzetiségű, kulturális családoknál átéltem. (természetesen mindig vannak kivételes esetek, momentumok… sokszor a jóban is van rossz s a rosszban is van jó, illetve megemlíthetem a szokásos mottót is ehhez mely szerint: ,,Tapasztalat útján tanul az ember”.) Nah, de térjünk is vissza a szerencsésebb részre, melyet nektek köszönhetek, ugyanis egy olyan fantasztikus légkörben lehetek ,,dolgozhatok” amire már réges-régen vágytam. Valami fenomenális érzés itt lenni ezekkel az emberekkel, akik szinte mindig mosolyt csalnak az arcomra s akiknél a bánat, szomorúság fogalma nem létezik ebben a számomra perfekt örök-nyüzsgő városban mely számos érdekes látnivalót rejt magában. Szeretném még egyszer megköszönni ezt a lehetőséget s kívánok neked továbbiakban hasonló sok sikert az életben!

MariannBelgiumból

Ilyen kedves munkáltatóval még nem találkoztam. Segítökészsége által 1 hónap múltán kint voltam Hollandiában. Bármilyen problémám akadt, mindenben számithattam rá.

Borszuk Erika

Nagyon meg vagyok elégedve mindennel, Kingára mindig lehet szamítani, rengeteg segítséget, útmutatást kapok töle. Mindenkinek tudom ajánlani, aki megbízható cégen keresztül szeretne kijönni és új tapasztalatokat szerezni.

Parajdi HildaErdélyből

Hatalmas segítség, 100%ig megbizható és nagyszerü ember. Aki most kezdi az aupair "életet", csak javasolni tudom Kingát. Az aupair talalkozók nagyszerüek, tanácsért bármikor lehet hozza fordulni és a EurAction gyökeresen képes megváltoztatni az életed...tapasztalat aupairnek lenni jó, hajra!

Kocsik KataMagyarországról

Kinga szívvel lélekkel végzi munkáját. Nagyon sokat segít az au paireknek ahogyan csak tudja támogatja őket! Bizalommal fordulhatunk hozzá az első perctől az utolsóig! Mindent köszönök, Kinga!

Evelin FazekasMagyarországról

Fél évig vártam a döntéssel, mire elhatároztam magam hogy au pair legyek itt, Hollandiában, ehhez nagyon sok segítséget kaptam Kingától, aki türelmesen és kitartóan bíztatott, ugyanakkor a nehézségeket is elémtárta, hogy a legjobb belátásom szeint tudjam meghozni.

Helga HorváthMagyarországról

Kinga szakmai hozzáértése és segítőkészsége megkérdőjelezhetetlen volt számomra az első pillanattól kezdve. Vele tudom, hogy biztonságban vagyok, bármilyen messze is kerülök az otthontól. Köszönöm a felénk tanúsított végtelen elkötelezettségét.

Koncz ÉviMagyarországról

Egy pillanat alatt történt minden. Megláttam egy hirdetést, tizenéves korom álmainak városában kerestek au pairt, írtam levelet Kingának, s most itt vagyok. S hogy ez miért különleges? Mert valóra váltottam, amit elterveztem, s mindez nélküle nem jöhetett volna létre. Nem csak abban segített a szakértelmével, hogy minden hivatalos dolog (adminisztráció, pecsét, biztosítás stb) gördülékenyen menjen, hanem emberi hozzáállásával abban is, hogy jól érezzem magam. Tudom, hogy bármikor számíthatok rá, nehezebb napokon fordulhatok hozzá tanácsért vagy vigaszért. Leginkább egy nagy tyúkanyónak tudnám jellemezni, szigorúan a szó legjobb értelmében. Minden au pair anyja, vidítója, lelki támasza, barátja. Csak megköszönni tudom neki. Ajánlom nektek is az irodáját s Őt magát, ha szeretnétek Hollandiában au pairként dolgozni.

Henzel PetraMagyarországról

A 2013-as évet az EurAction iroda jóvoltából Hollandiában töltöttem aupairként. A kiutazásom előtti interjúk alkalmával pontos és hasznos információkat, instrukciókat kaptam, és részletes adatokat és fényképeket a családokról, ami megkönnyítette a papírmunkát, és a választást a családok közül. Hollandiába érkezésem után tovább segítséget kaptam a közlekedés megismeréséhez, és a nyelviskola választásához, és ezen túl a rendszeres aupair találkozók alkalmával remek élményekre, és sok barátra tettem szert. Tapasztalataim alapján a EurAction iroda rendkívül jól szervezett és segítőkész, rendszeres tájékoztatást nyújt, ez által egy biztos és megnyugtató hátteret teremt. Bátran ajánlom!

Gulyás Emese

RÓLUNK MONDTÁK

Idősgondozók

Gy. Róza vagyok. Több éve foglalkozom idősgondozással és 2019-ben döntöttem el, hogy külföldön is kipróbálom magam hasonló munkában. Olyan munkát kerestem, amely teljesen legális, bejelentett és beszámít a nyugdíjas szolgálati időbe. Angol nyelvtudással elsősorban Angliában gondolkodtam, de a Brexit miatt lemondtam erről. Több munkaközvetítővel is felvettem a kapcsolatot, amikor egy álláshirdetés kapcsán megismertem Márton Kingát/ EurAction ügynökséget. Márton Kinga ismertetett meg a Zuster in Huis ügynökséggel, amely Hollandiában és Belgiumban közvetít ki munkaerőt idősgondozásra.

Nagyon szerencsés vagyok, hogy az angol nyelvtudásommal Belgiumban találtam 24 órás, bentlakásos idősgondozói munkát. Márton Kinga/ EurAction és a munkatársai végig érdeklődtek és támogattak a munka során. A család, ahová kerültem szintén nagyon együttműködő és segítőkész. A fizetésem pontosan annyi, amennyiben a munkaszerződésben megállapodtunk és mindig pontosan érkezik a bankszámlámra. Külön öröm nekem, hogy a munka során megismerhettem Belgiumot, az ottlakók sokszínűségét és megalapozhattam a flamand nyelvtudásomat is.

Márton Kinga/ EurAction ügynökség munkaközvetítői tevékenységét nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, aki Hollandiában vagy Belgiumban kiszámítható és legális munkát keres, és biztonságban akarja érezni magát.